Webcam geplaatst in uilenkast op Crossmoor

Gepubliceerd op

Er is voor de baaneigenaar en de groep birdwatching Crossmoor een wens in vervulling gegaan.

In het jaar dat we 15 jaar birdwatching organiseren, 12 jaar aan nestkastenmonitoring doen en als Covid 19 het toelaat met nog meer activiteiten kunnen doen, kunnen we nu LIVE kijken in een uilenkast van een bosuil.

Het wachten is nu op “meneer de uil” zelf en hopelijk komt hij snel. We hebben de webcam geplaatst in de kast waarin al enkele jaren jonge bosuiltjes zijn geboren. Mocht er rond 1 maart nog geen activiteit van een bosuil worden waargenomen, dan verplaatsen we de camera unit naar een andere kast waar we dan op bezoek gaan bij bijvoorbeeld een boomklever of bonte vliegenvanger.

De bedoeling is om bij de livebeelden een soort van dagboek bij te houden. We vragen hiervoor de medewerking van alle leden. Mocht je iets waarnemen als je naar de livebeelden kijkt, laat het dan Jac van Appeven (greenkeeper) of Jacques van Dijk weten.

Hoe komen we nu bij de webcam:

Bij het openen van de Crossmoor site zien we onderstaand overzicht, klik vervolgens op de groene button

Voorbeeld homepage

Dus met één klik zit je in de nestkast, en kunnen je hopelijk 24/7 genieten van mooie beelden. Linksonder in beeld worden datum en tijdstip geprojecteerd en kun je dus zien dat het live is.

We wensen jullie veel kijkplezier en bij vragen bel of mail ons even.

Namens de nestkastmonitoring groep,

Frans Bensen

Jac van Appeven | 06 23951533

Jacques van Dijk | 06 40427965 | jacques.dijk@home.nl