Verslag NGF competitie 2017

Gepubliceerd op

Het 13e team van Crossmoor is het jeugdteam en zij starten  hun wedstrijden op zondag 28 mei en ontvangen de andere teams op zondag 25 juni. Zij spelen in hun competitie tegen Het Rijk van Nijmegen, Hoenshuis, Gendersteyn en Midden-Brabant.

Alle overige wedstrijden in de NGF competitie zijn weer gespeeld. Crossmoor heeft met 12 teams deel genomen. Het heren senioren team 1, 27 holes is poulewinnaar geworden en promoveert volgend jaar naar de 1e klasse. Proficiat heren een geweldige prestatie. De huldiging zal plaats vinden tijdens de volgende  nieuwjaarsreceptie.

Het is 4 teams gelukt om de 2e plaats te behalen en 4 teams zijn geëindigd op de 3e plaats. Deze 8 teams hebben zich gehandhaafd in hun klasse. Helaas zijn 3 teams als laatste geëindigd en degraderen volgend jaar. Meer informatie over de uitslagen  is te vinden op de NGF website.

Alle teams hebben de andere 4 teams uit de poules op Crossmoor ontvangen. Het was een prima ontvangst in samenwerking met:

  • De greenkeepers die gezorgd hebben dat de baan  weer prima in orde was na het aanleggen van de regeninstallatie.
  • Berry Holstein die in samenspraak met Joyce Gruijthuijsen ervoor  heeft gezorgd dat er duidelijkheid was over de regels van grond in bewerking.
  • De receptie die regelde dat de baan beschikbaar was, teams voor konden voorspelen, de kleedkamers gereserveerd waren etc..
  • De horeca die zorgde voor een ontvangst met koffie en iets erbij, een lunch, de drankjes en een voortreffelijk afsluitend diner.

Iedereen bedankt voor de inzet en bijdrage tot een geslaagde NGF competitie op Crossmoor.

Spelers bedankt voor het meedoen en jullie bijdrage voor het clubgevoel van Crossmoor.

In september is het weer mogelijk om je aan te melden voor het seizoen 2018.

In het volgende clubblad komt een verslag van alle teams.

Hieronder als voorproefje het verslag van de heren 1, 36 holes.

Het zit er weer op, het is weer gespeeld.

Nadat wij De Dommel, Herkenbosch en Brunssummerheide aan onze zegekar hadden gebonden moesten wij op onze laatste speeldag proberen om tegen Hoenshuis het kampioenschap binnen te halen. De foursomes in de ochtend eindigden in een deceptie. Waar wij normaal gesproken sterk presteerden liep dat deze dag heel anders, een 6-0 achterstand.
De singles leverden maar 6 punten op dus een 12-6 verlies. Hiermee was helaas het kampioenschap uit zicht.

Op de laatste speeldag waren wij gastheer. De gasten waren zoals altijd lovend over de layout van onze baan. Het zou een echte topbaan kunnen zijn als we snelle greens zouden hebben.
De dag stond in het teken van twee ontknopingen: wie zou er kampioen worden (De Dommel of Hoenshuis) en wie zou er gaan degraderen (Brunssummerheide of Herkenbosch). In beide finales speelden de betreffende teams ook nog tegen elkaar.

Het kampioenschap werd in een reeks spannende partijen uiteindelijk in de laatste partij op hole 18 met de laatste put beslist in het voordeel van Dommel. Het werd 11-7 winst en deze score hadden ze ook minimaal nodig. Bij het degradatieduel was het net zo spannend. De degradant werd ook in de laatste partij op 17 beslist en dit werd Herkenbosch. Zij verloren uiteindelijk met 10-8.

Wij hebben genoten van de competitie waar uiteindelijk dus 3 teams op 6 punten eindigen en de kampioen moest worden bepaald op gewonnen partijen (gelijk) en daarna op onderling resultaat. De 1e klasse is een goed niveau waar wij de laatste jaren thuis horen. We zullen zien of dat in de toekomst te handhaven is.

Al met al een top laatste dag zeker mede dankzij de goed verzorgde horeca. Onze dank aan het hele horeca team, de gasten waren er zeer over te spreken.

Eric-Jan de Wolf, captain heren 1