Team Crossmoor succesvol bij Limburgse Golfkampioenschappen

Gepubliceerd op

Zondag 6 oktober jl. zijn de Limburgse Golf Kampioenschappen gespeeld op de prachtige golfbaan Hoenshuis. Aan de wedstrijd werd deelgenomen door 12 golfclubs. Crossmoor had vanwege het samenvallen met de commissie dag een speciaal team afgevaardigd. Hetty Schram, Ria Houben, Jeanne Ebus, Joost Verhoeven, Ton Houben en René van Geleuken kregen de eervolle opdracht Crossmoor te vertegenwoordigen. En zij deden dat met verve onder extreme omstandigheden. De hele dag regen, regen en nog eens regen maakte de Limburgse baan zwaar. Tijdens de 2e negen was er op de afslag geen droog plekje meer te vinden. Het was verbazingwekkend dat de greens bespeelbaar bleven tot het laatst toe. Iedereen kwam door, en doornat aan in het clubhuis. De warme douche was meer dan welkom.

De dag was uitstekend, op professionele wijze georganiseerd. Jammer dat de weergoden niet meewerkten.

Het was geen verrassing dat het team Hoenshuis met afstand winnaar werd. Crossmoor moest slechts met 1 punt voorrang geven aan de nummer 2, golfclub Gijsteren. Onze golfers hebben zeker met spijt teruggedacht aan die vermaledijde gemiste korte putjes….

Ondanks dat een mooie 3e plek dus voor Crossmoor met als topper Jeanne Ebus als individuele winnaar bij de dames met 35 stablefordpunten. Waar de ene worstelde met greens, viel bij haar de ene putt na de andere, kort, lang, het maakte allemaal niet uit. Chapeau……!!!

Na een drankje een een prima Italiaans buffet waren de ontberingen snel vergeten.

Voor het team was het een gedenkwaardige dag, al zal dat voor ieder individuele deelnemer vanuit zijn eigen perspectief verschillend zijn.

René van Geleuken