Q&A

Gepubliceerd op

Moeten we met starttijden werken?

JA.  Onderdeel van de protocollen op basis waarvan golf voor iedereen wordt toegestaan is het reserveren van starttijden verplicht.

 

Hoe zit dat nu met dat “niet eerder dan 10 minuten op de baan”?

De 10-minutenregel is ingesteld om groepsvorming te voorkomen. De NGF verwoordt het als volgt: “Een sportactiviteit betreft echter niet alleen een golfronde of een golfles, maar kan ook afslaan op de drivingrange zijn”. Voorbeeld. Kees heeft om 14:30 uur een starttijd en wil 10 minuten op de driving range afslaan. Kees mag dan om 14:10 uur arriveren. Stel Kees komt alleen voor de golfronde, dan mag Kees pas om 14:20 uur arriveren.

 

Is Qualifying spelen mogelijk?

JA. Dankzij aangepaste regels is het vanaf 11 mei mogelijk om op een veilige manier Qualifying ronden te spelen die meetellen voor de handicap. Crossmoor heeft gekozen de baan Qualifying te maken door de volgende aanpassingen:

BUNKERS:

In het protocol staat “alle bunkerharken worden verwijderd. Bunkers worden uitsluitend door greenkeepers geharkt”. DUS: ligt u in de bunker in een voetstap is dat helaas “spelen zoals de bal ligt”. Speelt u een potje voor de lol dan mag u de bal overal neerleggen.

VLAGGEN:

De vlag MOET in de cup blijven, er is een inzetstuk in de hole geplaatst waardoor de bal hoger tot stilstand komt en de bal wel volledig onder het oppervlak van de green tot stilstand komt. Op Crossmoor is die aanpassing gemaakt. Hierdoor kunt u zonder vlaggenstok contact de bal oppakken.

KAARTEN:

Op regel 3.3b wordt een tijdelijke aanpassing toegestaan: 

  • Spelers mogen hun eigen holescore op de scorekaart noteren (het is in dit geval dus niet noodzakelijk dat de marker dit doet).
  • Het is niet noodzakelijk dat een marker fysiek de scorekaart moet accorderen; een manier van verbaal of elektronisch accorderen voldoet.
  • Het is niet noodzakelijk om fysiek de scorekaart bij de commissie in te leveren mits de commissie de scores op een andere manier kan accepteren.

 

Mag ik de drivingrange en de oefengreen gebruiken?

JA. De drivingrange is aangepast en ALLEEN de putting green bij de PAR3 baan is in gebruik, zonder vlaggen.

 

Mag ik een oefenrondje op de PAR 3 lopen?

JA.  Maar alleen als u een starttijd hebt gereserveerd.

 

Als ik alleen inschrijf mag dan een vriend of vriendin van mij zich in de flight aansluiten?

NEE. Tenzij uw speelpartner zich ook inschrijft. DUS alleen inschrijven is alleen lopen. U kunt altijd last minute een speler toevoegen aan uw flight. Dus zet de APP op uw smartphone dan kunt u dat snel in orde maken.

m.eg4u.nl

 

Mag ik alleen lopen?

JA

 

Mag ik ook 9-holes lopen?

JA, maar altijd de baan via hole 18 verlaten.

 

Mag ik ook op hole 10 starten?

NEE, boeken kan alleen vanaf hole 1.

 

Hoe kan ik mijn reservering verplaatsen?

Dan moet u eerst de reservering verwijderen en vervolgens op de nieuwe tijd weer reserveren.

 

Kan ik mijzelf uit een flight uitschrijven?

NEE, dat kan alleen degene die de flight heeft gereserveerd.

 

Kan ik iemand toevoegen aan mijn tweebal?

JA, het systeem laat alle leden zien waar uit u kunt liezen.

 

Waarom is er een Caddymaster én een Marshall?

Omdat de Caddymaster het speeltempo in de baan controleert en de Marshall de starttijden controleert. Op sommige dagen zijn beide functies in handen van de Marshall.

 

Moet ik een flight doorlaten?

NEE, dat mag zelfs niet. U dient aansluiting te houden met de flight voor u. Ligt er een hole vrij voor u dan wordt u door de Caddymaster gevraagd uw bal op te pakken en door te lopen naar de volgende hole. Het wachten op elkaar brengt de doorstroming in gevaar.

 

Als ik een Q kaart loop en ik word door de Caddymaster gevraagd mijn bal op te pakken en door te lopen, wat gebeurt er dan met mijn Q-score?

De Q-score wordt gebaseerd op de behaalde stableford punten (ook als u strokeplay speelt). Moet u uw bal oppakken dan is dat een streep op die hole. Dus loop in het tempo van de baan, niet te snel en niet te langzaam dan is er niets aan de hand.

 

De flight achter ons speelt veel sneller dan wij wat nu?

Ook hier is het de taak van de Caddymaster om toezicht te houden en, als de flight inderdaad te snel loopt, hen te verzoeken afstand te houden en met de stroom mee te lopen.

 

Hoe weet ik dat ik te langzaam loop?

Op Crossmoor hanteren we een toegepast NGF timesheet, waarbij 13 minuten voor een par 3 zijn genomen, 15 minuten voor een par 4 en 18 minuten voor een par 5. Zowel de Caddymaster als de Marshall heeft dit timesheet bij zich en kan dus zien waar u had moeten zijn.

 

Zijn greenfee spelers toegestaan in de baan?

JA, net zoals anders zijn de convenant blokken bewaakt. Deze zijn al voor 3 maanden geblokkeerd in het systeem. Indien er geen Greenfee spelers komen dan worden de blokken 48 uur van tevoren terug gegeven aan de leden. Komt er in die 48 uur toch een aanvraag dan wordt de greenfee speler bij voorkeur in het originele convenant blok geplaatst en anders op de ‘normale’ tijden.

 

Hoe reserveer en betaal ik een Buggy?

Zoals u dat vroeger ook deed, via de receptie. Er zijn 7 Buggies beschikbaar. LET OP! Er mag maar 1 persoon in de Buggy, tenzij u familie bent. U dient de Buggy (of trolley als u deze gehuurd hebt) zelf schoon te maken. De BV zorgt voor het benodigde materiaal. U kunt de Buggy ALLEEN met PIN betalen.

 

Kan ik een introducee of gastspeler boeken in mijn flight?

JA. Beschikt u niet over de juiste gegevens van uw introducee dan gaat de inschrijving via het secretariaat. Ook in het weekend.

 

Moet ik met mijn introducee reserveren in de convenant blokken?

NEE, dat was voor Corona al niet en nu ook niet.

 

Zijn de toiletten in het clubhuis de hele dag bereikbaar?

NEE, de toiletten zijn alleen bereikbaar van 09:00uur tot 17:00uur.

 

Ik zie holes leeg liggen, waarom wordt er niet doorgelaten?

Wij hebben er voor gekozen om dit niet toe te staan omdat wij anders de doorstroming niet kunnen bekijken. En het voor de Caddymaster belangrijk is dat hij weet waar de flights zijn in de baan. Het klopt dat er holes vrij zijn doordat:

  1. Sommige flights stoppen na 9-holes of
  2. De convenant blokken zijn teruggegeven en daarna niet door leden gereserveerd zijn of
  3. Greenfee spelers no-show zijn.

 

Kan ik gezellig gaan wandelen op de baan zonder clubs (of mee wandelen met een flight)?

JA, mits ingeschreven als onderdeel van een flight.

 

Als een van mijn flight genoten zich afmeldt kan dan iemand anders meespelen?

NEE, tenzij u deze persoon toevoegt aan uw flight. U dient dan eerst de naam van de afwezige speler te verwijderen en vervolgens de naam van de nieuwe speler toevoegen.

 

Moet ik mij melden voor de starttijd?

JA, de starters treft u aan bij de ingang van het clubhuis, graag even bij hen langs lopen om te melden dat u er bent en eventuele wijzigingen doorgeven. 

 

Als ik een flight van 3 heb ingeschreven, kan ik dan ook gewoon met maar twee de baan ingaan?

NEE, u dient de afwezige speler uit te schrijven vóór u gaat spelen.