NGF Competitie

Gepubliceerd op

De eerste week van de NGF competitie zit er op en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Van de 12 teams zijn door 2 teams de gasten ontvangen op Crossmoor en hebben dus zelf niet gespeeld.

Van de overige 10 teams hebben er 7 hun wedstrijd gewonnen en dat waren:

dames senioren 1, 27 holes, dames senioren 1, 18 holes, Heren senioren 1, 27 holes, Heren senioren 2 18 holes

Heren 1,  36 holes, Heren 2, 36 holes   Heren 1, 27 holes.

3 teams is het niet gelukt om hun eerste wedstrijd te winnen, maar hebben nog kansen in de volgende 3 wedstrijden.

Meer informatie vind u op via de website crossmoor/de club/NGF-competitie.

Francine Schreurs, voorzitter competitiecommissie

Verslag Heren 1

Crossmoor H1 vs De Dommel H1

Op de eerste competitiedag mochten wij de degens gaan kruisen met De Dommel op Herkenbosch. De baan lag er prima bij al hadden de greens nog wel wat last van schimmels.

De foursomes in de ochtend liepen niet helemaal zoals gewenst. Ons eerste koppel Mathijs/Kenzo speelde een hele goed partij en wonnen makkelijk.

Helaas kon dat niet gezegd worden van de koppels John/Eric-Jan en Ludo/Mike. Het koppel John/Eric-Jan gooiden hun eigen glazen in door te starten met redelijk matig niveau golf. Uiteindelijk nog kansen genoeg maar die konden niet worden verzilverd. De tegenstanders van Ludo/Mike hadden helaas hetzelfde gevoel als Mathijs/Kenzo, een redelijk makkelijke overwinning dus. Wij sloten de ochtend dus af met een 4-2 achterstand.

Bij de singles in de middag leek het zich allemaal goed te ontwikkelen. Kenzo speelde weer top en won vrij makkelijk. Mathijs stond al vrij snel 6up en heeft zijn tegenstander zo lang mogelijk laten ‘lijden’. De partij van John duurde iets langer dan normaal maar resulteerde toch in winst. De partijen van Ludo en Mike waren helaas vrij snel klaar, zonder punten. Als laatste partij in de baan de taak van de captain om de laatste punten binnen te brengen. Na de hele tweede negen 2up te hebben gestaan begon de machine toch een beetje te haperen. Uiteindelijk door t/m hole 18 en deze werd gehalved met een par. Dit was genoeg om de winst binnen te harken.

Resultaat: 10-8 winst!

Volgende week tegen Brunssum op De Dommel. Wij hebben er nu al zin in!

Eric-Jan de Wolf, captain heren 1