Kwalificatiewedstrijden PBGC

Gepubliceerd op

 

Zoals jullie mogelijk al weten is Crossmoor sinds dit jaar aangesloten bij de Premium Benelux Golf Courses, kortweg PBGC. Een organisatie van golfbanen in België (voornamelijk) Luxemburg en Nederland (4 banen).
Naast het feit dat leden van deze clubs op elkaars banen een greenfee-korting genieten van 25%, worden er ieder jaar ook een achttal kwalificatiewedstrijden gehouden op 8 van de aangesloten banen, waar je je kunt kwalificeren voor een finaleplaats op de slotdag van de Open Golf Club Trophy, te houden op Le Touquet in Frankrijk. De gekwalificeerden zijn dan voor overnachting, ontbijt en meer te gast van de organisatie. (PBGC en het Franse Open Golf Club).
De kwalificatiewedstrijden zijn steeds op zaterdagen en worden op interessant golfniveau – in twee categorieën – gespeeld. Met name aan Belgische zijde in de laagste categorie met zeer sterke spelers, heel vaak flink wat single handicappers. Een mooie uitdaging kortom om je niveau ook eens internationaal te meten.
Deelname aan de kwalificatiewedstrijden kosten leden van de aan de PBGC aangesloten clubs slechts € 40,00 p.p. waarbij inbegrepen een leuke tee-gift.
Op de Crossmoor website van Crossmoor zijn meer details te leren kennen.
Voor de wedstrijd (7 augustus a.s.) op de prachtige baan van Spa hebben zich intussen al enkele Crossmoor leden opgegeven. Maar er is nog volop ruimte voor meerdere deelnames. Bel gerust met Jan de Vries contactpersoon van Crossmoor-PBGC (06-12176406)  wanneer je meer informatie wilt hebben.
Op Crossmoor wordt de kwalificatiewedstrijd gespeeld op zaterdag 25 september, echter homecourse leden zijn vanwege het thuisvoordeel uitgesloten voor deelname op de eigen baan.