In memoriam Paul Swinkels

Gepubliceerd op

Wij hebben de droeve plicht om u in kennis te stellen van het overlijden van ons erelid en oud voorzitter Paul Swinkels.

De titel erelid betekent letterlijk “iemand die wegens bijzondere verdiensten een bijzondere status heeft ten opzichte van de gewone leden”. En Paul had die bijzondere verdiensten. Meer dan 38 jaar geleden stond hij samen met anderen aan de basis van de uiteindelijke oprichting van onze golfbaan Crossmoor, die dit jaar haar 35-jarig bestaan viert. Met een enorme inspanning wist hij het plan van het aanleggen van een golfbaan te ondersteunen en daar waar nodig te begeleiden.

En daar bleef het niet bij want in 1999 werd hij voorzitter van onze vereniging en onder zijn leiding gedurende 6 jaren wist hij de vereniging tot verdere bloei te brengen. En natuurlijk was hij vooral ook zakelijk en privé een bezige bij maar hij wist altijd tijd te maken voor het uitoefenen van de golfsport en dat op een zeer verdienstelijke wijze. Een fanatieke speler die graag zijn mannetje stond en het liefst zijn tegenstander de baas bleef.

Zeker niet onopgemerkt mag blijven dat hij na een partijtje golf maar al te graag naar “hole 19” ging. Met zijn medespelers napraten over het zojuist gespeelde spelletje, graag een biertje dronk en zo nu en dan aansluitend de “wapens kruisen” in een spelletje bridge.

Opgeven was voor Paul geen optie, zo stond hij in het leven. Maar toch, niet alles kun je de baas zijn en moest hij met stukjes en beetjes toegeven aan de uiteindelijk verwoestende werking van zijn ziekte.
Wij willen Paul’s partner Hanneke, de kinderen en kleinkinderen, de familie Swinkels en zijn verdere naasten condoleren met dit voor hun grote verlies. Hij die bij velen kostbare en dierbare herinneringen achterlaat en een onuitwisbare grote verdienstelijkheid naar onze golfvereniging.

Als eerbetoon aan Paul zal per heden gedurende een week een condoleanceregister beschikbaar zijn in de nabijheid van de receptie op Crossmoor waarvan u desgewenst gebruik kunt maken.

Namens het Bestuur Golf- & Countryclub Crossmoor
Vincent Nies, voorzitter