Wedstrijden

De wedstrijdcommissie organiseert met name de weekendwedstrijden, schildjeswedstrijden en clubkampioenschappen. De subcommissies zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de twee-wekelijkse clubcompetities, zoals Ladiesday, Herendag, Seniorendag en Zomeravond. Ook worden er regelmatig wedstrijden op de Par3-baan gespeeld.

Voor alle wedstrijden is een wedstrijdreglement van kracht.
Deelnemers aan een door de wedstrijdcommissie(s) georganiseerde wedstrijd hebben gedurende de wedstrijd voorrang op niet-deelnemers, ook als op meerdere Tees wordt gestart.


Clubkampioenschappen

Tot de Clubkampioenschappen behoren:

 • Strokeplay
 • Matchplay individueel
 • Matchplay Mixed Foursome
 • Strokeplay Senioren

Spelvormen

Voor de wedstrijden worden afwisselende spelvormen gehanteerd. Naast de gebruikelijke individuele qualifying Strokeplay- en Stablefordvormen worden ook niet-qualifying gezelligheidswedstrijden georganiseerd.


Ladiesday

Waarom een Ladiesday:

 • Je kunt andere dames van de club leren kennen.
 • In wedstrijdverband met elkaar spelen.
 • Misschien een leuke prijs mee naar huis nemen.
 • Bijpraten en een ontspannen golfdag hebben.

Wie kan meedoen:

 • Alle dames met een handicap van 0 t/m 54

Wanneer wordt gespeeld:

 • Van eind maart t/m oktober op dinsdagmorgen (zo mogelijk) om de 14 dagen.
 • Totaal 15 wedstrijden per jaar.
 • Er wordt gestart tussen 10:30uur en 12:30uur.
 • De wedstrijden staan vermeld op de website.

Inschrijven en afmelden:

 • Inschrijving kan vanaf 3 weken voor de wedstrijd datum via de computer thuis, de APP of op de zuil in het clubhuis.
 • Sluitingstijd is de zaterdag vóór de speeldatum om 09:30uur.
 • Inschrijfgeld is € 3,00 waarvan de prijzen worden gekocht en af en toe iets extra’s wordt gedaan.
 • Bij een afmelding nádat de wedstrijdindeling is gemaakt en op de website is geplaatst, dient men het inschrijfgeld toch te betalen (zie wedstrijdreglement).

Lady van het Jaar:

 • Tijdens de sluitingswedstrijd wordt de ‘Lady van het Jaar’ bekend gemaakt.
 • De 6 beste scores van de 8 Qualifying wedstrijden worden opgeteld en dat geeft de eindstand. Bij deelname aan 6 Qualifying wedstrijden tellen díe 6 scores.

Herendag

Gedurende het wedstrijdseizoen worden er gemiddeld tweemaal per maand “Herendagen” georganiseerd. In totaal meestal vijftien wedstrijden, in principe altijd op donderdag (een enkele uitzondering is mogelijk in de maanden dat er NGF-competitie wordt gespeeld).

Van deze wedstrijden is het merendeel qualifying (Stableford Individueel). De uitslagen van deze speeldagen tellen mee voor het jaarklassement van de titel “Heer van Crossmoor ”. Doorgaans worden hiervoor de beste zes individuele resultaten meegerekend. Gedurende het jaar is het tussenklassement te volgen op het leden-gedeelte van de Crossmoor website.

Daarnaast worden er non-qualifying wedstrijden gehouden met uiteenlopende spelvormen. Dit kunnen zijn: Greensome, Matchplay, Vossenjacht (de Heer van Crossmoor van het voorgaande jaar is de Vos), Regenboogwedstrijd, Superball Twoball, Chapman Foursome e.d.

Deelname aan deze Herendagen staat open voor alle mannelijke (jeugdspelers uitgezonderd) leden van G.&C.C. Crossmoor. De sfeer is doorgaans heel gemoedelijk, en er wordt altijd gespeeld om mooie prijzen. Waar mogelijk worden de prijsuitreikingen “aangekleed” met een borrelhapje of andere “versnapering”.

Traditioneel wordt het “Herendag” seizoen in oktober afgesloten met een teamwedstrijd, gevolgd door het slotdiner. Tijdens dit diner vindt de huldiging van de “Heer van Crossmoor” plaats.

Mocht U behoren tot de bovengenoemde categorie spelers, en belangstelling hebben voor plezierige golfrondes in wedstrijdverband, dan is het de moeite waard om tweewekelijks de donderdag vrij te houden. Voor meer details, raadpleeg de officiële Crossmoor wedstrijdkalender.


Seniorendag

Door deelname aan deze wedstrijden heb je niet alleen de mogelijkheid je krachten te meten met andere senioren, maar ook is het een mooie manier om andere leden te leren kennen.

 • Iedere senior(e) die minimaal één dag voor een wedstrijd de leeftijd van 50 jaar heeft bereikt.
 • Er worden ten minste 14 wedstrijden op vastgestelde donderdagen gespeeld.
 • Elk jaar wordt gestreden om de titel senior(e) van het jaar.
 • Van de 7 Stableford wedstrijden tellen de 5 beste scores mee voor de einduitslag.

Vrijdagavondwedstrijden par 3 baan

Tijdens het golfseizoen (april tot en met augustus) worden er 10 vrijdagavondwedstrijden van 18 holes georganiseerd op de par 3 baan. Deze wedstrijden beginnen steeds om 18.00 uur en kennen een shotgun start. Er kunnen maximaal 36 leden deelnemen in flights van 4 personen.

Per wedstrijd worden er 2 eerste prijzen uitgereikt ( dame en heer) en 2 tweede prijzen (dame en heer). Op hole 2 en 11 strijden de dames om de neary en de heren doen dat op hole 7 en 16.

Na de slotwedstrijd, tijdens een gezellig samenzijn, ontvangen de dame en de heer die de meeste stablefordpunten hebben gehaald in 8 van de 10 wedstrijden een wisselbeker. Tevens ontvangen de 3 beste dames en 3 beste heren een prijs. Ook wordt de birdiegigant bekend gemaakt en dat is degene die tijdens deze gehele competitie de meeste birdies heeft gemaakt.

In de WINTERMAANDEN ( november tot en met februari) worden er op de par 3 baan 6 wedstrijden van 18 holes georganiseerd. Deze wedstrijden vinden plaats op ZATERDAGOCHTEND en met een shotgun start om 11.00 uur.  Ook hier is er weer plaats voor maximaal 36 deelnemers in flights van 4.

Per winterwedstrijd worden er , afhankelijk van het aantal deelnemers, 4 tot 5 prijzen uitgereikt, die steeds aan andere plekken op de uitslagenlijst worden toegekend ( dit wordt voor de wedstrijd bekend gemaakt)


Zomeravondwedstrijden CC

De 10 zomeravondwedstrijden CC worden gespeeld op dinsdagavonden gedurende het golfseizoen van april tot en met augustus. Er wordt gestart vanaf 17.00 uur in flights van 3 personen en er worden steeds 9 holes gespeeld. Acht keer hole 1 tot en met 9, twee keer hole 10 tot en met 18.

Er zijn per wedstrijd 4 prijzen beschikbaar. Na de slotwedstrijd, tijdens een gezellig samenzijn, ontvangen de 5 spelers met de meeste stableford punten over 8 van de 10 wedstrijden een prijs. De beste speler ontvangt ook de wisselbeker.


Voor tel.nr en e-mail van de wedstrijdcommissies: zie Commissielijst