Beginnen met Golf

Welkom in de golfwereld.

Golf is een prachtige sport, waar je nog jaren veel plezier aan kunt beleven. Golf kan gespeeld worden wanneer je wilt, met wie je wilt, waar je wilt en hoe je wilt.

Om het golfspel te leren heeft de NGF in samenwerking met de PGA Holland het 9-stappenplan ontwikkeld, die elke golfer in de gelegenheid stelt om zelf te bepalen hoe hij/zij zichzelf wil ontwikkelen. Wil je plezier hebben op de golfbaan, dan kan dit al als je in Stap 1 of 2 bent aangekomen. Op Crossmoor kun je als (aspirant)-lid deze 2 stappen zetten.

Hoe gaat dit in zijn werk.

Als (aspirant)-lid meldt u zich aan via de receptie op Crossmoor. Vervolgens wordt u door de Contactcommissie uitgenodigd voor een introductiemiddag/avond. In het introductiegesprek krijgt u het NGF (Nederlandse Golf Federatie) 1-9 stappenplan uitgereikt en een Crossmoor stappenplan van start tot EGA (European Golf Association)-handicap 54. Op het Crossmoor stappenplan is aangegeven welke stappen er nodig zijn om u te helpen de belangrijke mijlpalen van baanpermissie en een eerste EGA handicap te halen en u dus te loodsen door de eerste twee stappen van het 1-9 stappenplan van de NGF.

Als u alle stappen van het Crossmoor-stappenplan met goed gevolg hebt  doorlopen ontvangt u van Crossmoor de NGF pas.

Bekijk hier het Crossmoor Stappenplan van Start tot en met Clubhandicap 54.

Wij wensen u veel plezier met het beoefenen van deze prachtige sport.